Friday, December 08, 2006

Kryddiga chokladmunkar




Choklad är ju nummer ett...ja då är munkar nummer två...vad sägs om båda?

Kryddiga chokladmunkar
8 st

285g brödmix
1/4 tsk riven muskot
1/2 tsk malen kanel
15 g strösocker
150 g mjölkchoklad i småbitar
20 g smör
Avslutning:
50 g strösocker
1 tsk malen kanel
olja till fritering

1.Lägg brödmixen,kryddorna och sockret i en skål och häll över mjölk eller vatten enligt anvisningarna på brödmixen.
Täck skålen med plastfolie och låt jäsa till dubbel storlek.
2.Smät chokladen!

3.Dela degen i 8 delar, kavla ut varje del på mjölat underlag till rundlar.

4.Lägg en sked choklad i varje rundel.Samla degen och nyp ihop, lägg på en lägg smord plåt.

5.Täck med plastfolie och låt jäsa i 30 min.

6. Blanda socker och kanel på en stor tallrik.

7.Hetta upp oljan till 180-190 grader

8.Fritera munkarna gyllenbruna , ca 3 min. Sänk värmen om de blir för bruna för fort, börja med en och prova.

9.Låt de rinna av på papper och rulla de sen i sockerkanelen.

Njut!

1 comment:

Linnéa Lindström said...

mmm, bakelibak. Själv ska jag baka till en liten kaffekladdkaka! Mumma...hoppas jag ;-)